Michael Jackson - FOREVER KING OF POP

JACKSON FAMILY FOUNDATION A HLAVA RODINY JOSEPH JACKSON VÁS POZÝVA
            NA JEDINEČNÚ ŽIVÚ HUDOBNÚ SHOW S ODKAZOM MICHAELA JACKSONA

FOREVER KING OF POP

BRATISLAVA
28.3.2012 o 20.00 hodine
ŠPORTOVÁ HALA PASIENKY

    
25. júna tohto roku si fanúšikovia Michaela Jacksona pripomenuli druhé výročie jeho smrti. Kráľ popu podľahol v roku 2009 osudnej dávke anestetík Propofol. Jeho veľkolepého návratu na svetové pódiá sa tak jeho fanúšikovia už nedočkajú. Teraz však majú jedinečnú možnosť užiť si atmosféru živého koncertného vystúpenia Michaela Jacksona vrátane všetkých jeho hitov na vlastnej koži.

Jackson Family Foundation na čele s hlavou rodiny Josephom Jacksonom Vás pozýva na Forever King of Pop show, najlepšou súčasnou svetovou živou hudobnou a tanečnou pódiovou show s odkazom Michaela Jacksona. Príďte osláviť  40 rokov kariéry kráľa popu. Vaše uši a oči dostanú presne to, čo od živého koncertu Michaela Jacksona očakávate. Jedinečná atmosféra jeho živých vystúpení je v rámci Forever King of Pop show dotiahnutá k dokonalosti. Skvelá živá 2,5 hodinová muzikálová show ponúka perfektného “živého Michaela Jacksona”, ďalších vystupujúcich spevákov, gospel choir, tanečníkov a kaskadérov, živú sprievodnú skupinu, kostýmy, veľkoplošnú videostenu, kulisy a ďalšie sprievodné efekty. Zaznejú všetky hity Michaela Jacksona, vrátane Billie Jean, Beat It, Thriller, Bad, ABC, I Want You Back, Black Or White, I Just Can´t Stop Loving You, Blood On The Dancefloor a ďalších. Môžete sa tiež tešiť na autentickú pódiovú prezentáciu videoklipov k hitom Thriller a Smooth Criminal.

Michael Joseph Jackson sa narodil 29. augusta 1958 v meste Gary ( Indiana – USA). Jeho albumy Thriller a Bad patria medzi najvýznamnejšie v oblasti pop music. Album Thriller zostáva dodnes s výrazným rozdielom najpredávanejším albumom všetkých čias. Bol označovaný ako Kráľ popu. Michael Jackson pochádzal z deviatich súrodencov a svoju hudobnú kariéru zahájil už ako chlapec. Začiatkom 60. rokov sa Michael pridal k súrodeneckej skupine jeho starších bratov. Onedlho na to sa stal najmladším lídrom skupiny The Jackson 5. Skupina prerazila v roku 1969 a prvé LP vydala, keď mal Michael 12 rokov. Zároveň už vtedy odštartoval sólovú kariéru. Jeho prvým hitom bola balada Got to Be There (1972). S bratmi vystúpil naposledy v roku 1984. Spolupracoval s najlepším svetovým hudobným producentom Quincy Jonesom. V roku 1983 predviedol Jackson pri výročnej show spoločnosti Motown na živo svoju prvú sólovú tanečnú zostavu vrátane legendárneho Moonwalk. Michael Jackson rád používal beatbox, pretože jeho hlasové dispozície boli natoľko pestré, že obsiahli nielen vokálnu linku, ale rovnako väčšinu hudobného sprievodu.

Za album Thriller dostal 7 cien Grammy. Celkom za svoj život dostal 13 cien Grammy. American Music Award mu udelili titul Umelec storočia. Album Thriller získal zápis do Guinessovej knihy rekordov ako najpredávanejší album všetkých čias. Ako jeden z mála umelcov bol Jackson dvakrát prijatý do rockenrolovej siene slávy. Má hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy. V roku 2008 album Thriller prijala knižnica amerického Kongresu do svojich zbierok pre jeho nespochybniteľný kultúrny význam. Michael Jackson je považovaný za kráľa popu („King of Pop“). Toto označenie (ktoré mu dala jeho dlhoročná priateľka Elizabeth Taylor, konkrétne „kráľ popu, rocku a soulu“) je však pre Michaela Jacksona obmedzujúce, vo svojej tvorbe obsiahol oveľa viac žánrov, napríklad už spomínaný rock a soul, ďalej R&B, funk, new jack swing a taktiež napríklad prvky gospelu či rappu.

Jackson naspieval mnoho skladieb s rôznymi interpretmi (okrem svojich bratov): Janet Jackson (Scream), Diana Ross (Ease On Down The Road, Eaten alive), Paul McCartney (Say, Say, Say, Girl is Mine, Man), Stevie Wonder (Just Good Friends), 3T (Michaelovi synovci – I Need You, Why), USA for Africa – United Support of Artists for Africa (We Are The World), Mick Jagger (State Of Shock), Freddie Mercury (State Of Shock), [More To Life Than This), Eddie Murphy (Whatzupwitu), Siedah Garrett (I Just Can'T Stop Loving You, Man In The Mirror), Rockwell (Somebody's Watching Me), Britney Spears (Way You Make Me Feel), Will.i.am (Girl Is Mine 2008, P.Y.T. 2008, Wanna Be Starting Something 2008), Akon (Wanna Be Startin’ Somethin’ 2008, Hold My Hand), Fergie (Beat It 2008)…
Jackson sa spolupodieľal i na hudobnej stránke početných filmov a seriálov (Zachráňte Willyho 1, 2, Simpsonovci, E.T. mimozemšťan, Moonwalker, Kapitán EO, Čarodejník, Safari, Superman…).
Michael Jackson pripravoval koncertné turné „This is it“, ktoré malo začať 13. júla 2009. Mal vypredaných 50 koncertov v londýnskej O2 aréne. Michael sa ich už nedožil.

Vstupenky na Forever King of Pop show v Slovenskej republike sa dajú zakúpiť od stredy 18. Októbra 2011 v sieti ticketportal.sk

Vstupenky/tickets na podujatie Michael Jackson - FOREVER KING OF POP už v predaji!

Top