Detail info
Close

Symfonické Vianoce s Adriánom Kokošom a jeho hostia – Eva Hornyáková & Dievčenský rozhlasový zbor

ŠIMÁK ZÁMOK PEZINOK
Symfonické Vianoce s Adriánom Kokošom a jeho hostia – Eva Hornyáková & Dievčenský rozhlasový zbor

Dátum: 23. decembra 2024
Miesto: Šimák Zámok Pezinok, Pezinok
Adresa: Mladoboleslavská 5, Pezinok

Vstupenky

Pondelok
23
Dec 2024
18:30
Symfonické Vianoce s Adriánom Kokošom a jeho hostia – Eva Hornyáková & Dievčenský rozhlasový zbor

Popis podujatia

SYMFONICKÉ VIANOCE S ADRIANOM KOKOŠOM A JEHO HOSTIA - EVA HORNYÁKOVÁ & DIEVČENSKÝ ROZHLASOVÝ ZBOR

 

Len deň pred Štedrým večerom odznejú v Zlatej sále Kataríny Pálffy tie najkrajšie sviatočné a vianočné kompozície v naštudovaní skvelých umelcov. Dirigent Adrian Kokoš si pozval na zámocký vianočný koncert  svetovo uznávanú opernú divu Evu Hornyákovú. V jej podaní zaznejú piesne W. Gomeza, C.Francka, ale aj naše slovenské tradičné koledy. Ďalším hudobným hosťom bude Dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu - renomované slovesnké zborové teleso, ktoré už 71 rokov pôsobí na hudobnej scéne doma, ale i v zahraničí. Okrem významných koncertov ktoré pravidelne zbor absolvuje práve pod vedením Adriana Kokoša (Viedenská filharmónia, Slovenská filharmónia, Slovenské národné divadlo), nahral hudbu aj k mnohým filmom, či rozprávkam, spomeňme napr.kultovú vianočnú rozprávku Anjel Pána2. Pravidelne účinkuje aj na rôznych benefičných, či iných spoločenských podujatiach (Úsmev ako dar, Noc nádejí, V siedmom nebi, OTO, Krištálové krídlo) vysielané na obrazovkách RTVS, či iných televízií. Na zámockom vianočnom koncerte zbor zaspieva diela svetovej zborovej klasiky, ale aj známe vianočné koledy a anglické tradicionály. Návštevníci koncertu sa môžu tešiť aj na populárnu pieseň z filmu Sám doma 1, či nemenej obľúbenú pieseň Ščedryk. 

O hudobný sprievod sa postará komorný orchester SLOVENSKÍ SYMFONICI (od januára 2024 rezidenčný zámocký orchester). 

A v neposlednom rade sa na vás teší dirigent Adrian Kokoš, ktorý bude mať celý koncert pod svojou dirigentskou taktovkou. 

 

Zažime najkrajšie hudobné VIANOCE na Zámku Šimák a spoločne si zaspievajme tu najznámejšiu  pieseň, ktorá raz v roku rezonuje v každom z nás. “Tichá noc”, bude znieť aj na zámockom Vianočnom koncerte. 

 

ÚČINKUJÚ:

Eva Hornyáková, soprán

Dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu

Komorný orchester - SLOVENSKÍ SYMFONICI

Priďte sa vianočne naladiť do historického 800 ročného zámku v Pezinku.

Miesto: Zlatá sála Kataríny Pálffy, Šim&aac


Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Na mape

google maps

Odporúčané

Top