ÚVOD DO SVETA VÍNA

Dátum/Date: 25. marca 2011 od 17:00 do 21:00 hod
Miesto konania/Place of event: Nitra, Hotel Zlatý Kľúčik

Dátum/Date: 29. marca 2011 od 17:00 do 21:00 hod
Miesto konania/Place of event: Piešťany, Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera

Cena/Price: 45 EUR  (v cene sú zahrnuté prednášky, učebné materiály, 12 vzoriek vína a drobné občerstvenie)

Popis/Description:
Tento seminár je určený začiatočníkom a laikom, ktorí sa nadchli pre víno. Štruktúra kurzu je poskladaná tak, aby ľudí inšpiroval a dodal im sebadôveru pri výbere vína pre seba a svojich priteľom. Dozviete sa koľko je na Slovensku vinohradov, aké odrody sa tu pestujú, čo to znamená, že víno má zemepisné označenie pôvodu, aký je rozdiel medzi malokarpatskými a tokajskými vínami a prečo chutí rizling z Topoľčianok inak ako chutí v Strekove.

Lektor: Ing. Peter Handzuš - enológ

Program kurzu:
* História pestovania hrozna na Slovensku
* Odrody viniča hroznorodého na Slovensku
* Slovenské vinohradnícke oblasti
* Spracovanie hrozna a technológia výroby vína
* Najznámejšie štýly vína, ktoré sa vyrábajú na Slovensku
* Klasifikácia, zatrieďovanie a označovanie slovenských vín v zmysle zákona
* Ako posudzovať senzorické vlastnosti vína
* Praktická degustácia 12 slovenských vín
* Odborné výrazy používané pri popise senzorických vlastností vína

Vstupenky/tickets na podujatie ÚVOD DO SVETA VÍNA už v predaji!

Top