SENZORICKÉ HODNOTENIE VÍNA I.

Dátum/Date: 2. apríla 2011 od 15:00 do 21:00 hod
Miesto konania/Place of event: Nitra, Hotel Zlatý Kľúčik

Dátum/Date: 7. mája 2011 od 15:00 do 21:00 hod
Miesto konania/Place of event: Nitra, Hotel Zlatý Kľúčik

Cena/Price: 65 EUR  (v cene sú zahrnuté prednášky, učebné materiály, 15 vzoriek vína a drobné občerstvenie)

Popis/Description:
Kurz je určený pre laikov a milovníkov vína, ktorí chcú získať základné vedomosti a orientáciu v praktickej degustácii vína. Umožní absolventom získať sebadôveru a istotu v pohľade na víno, ktorú môžu využiť v reštauráciách a pri spoločenských akciách. Budú vedieť nielen vybrať správne víno, ale budú vedieť spoznať a odmietnuť víno s chorobami a chybami. Kurz je veľmi užitočný aj pre profesionálov - čašníkov, somelierov, predajcov a nákupcov vína, ktorí začínajú a potrebujú získať základné vedomosti o víne, o tom ako sa chutná a hodnotí. Seminár kladie dôraz hlavne na praktickú časť spoznávania vína.

Lektor: Ing. Peter Handzuš

Program kurzu:
* ako hodnotíme víno
* metodické prístupy k senzorickému hodnoteniu hroznového vína
* čo sú senzorické vlastnosti vína a ako ich posudzujeme
* základné pojmy, ktoré sa používajú pri hodnotení vína
* individuálne zatrieďovanie vín, popis a porovnávanie charakteristických vlastností podľa predloženej deklarácie
* praktická degustácia 15 vzoriek vín

Vstupenky/tickets na podujatie SENZORICKÉ HODNOTENIE VÍNA I. už v predaji!

Top