CIRKULART - FESTIVAL NOVÉHO CIRKUSU

 

CIRKULART
FESTIVAL NOVÉHO CIRKUSU





18.5.2012 - 20:00 hod.
Opening show Cirkul´art 2012  & Five Quartet Trio : Bus Stop
Juraj Kemka hostí umelcov z Argentíny, Dánska, Talianska a USA


Špeciálnym otváracím gala programom festivalu Vás bude sprevádzať herec a ambasádor projektu Juraj Kemka. Po jeho boku sa predstaví Palle Bay Henriksen alias “ Mr. Toons” z Dánska, Juan Manuel “ Che Cirque” Cersosimo z Argentíny a Tod "Faeble" Kievman z USA. Rozhodne si nenechajte ujsť čarovný večer plný cirkusových gagov, ktorého súčasťou bude aj jedno z najlepších talianských predstavení Nového cirkusu súčasnosti s názvom Bus stop. Divadelnou arénou sa pred vašimi očami stane autobusová zastávka, kde sa čakanie na autobus mení na pestrý komediálny experiment plný žonlérskych a akrobatických kúskov. V hlavných úlohách sa predvedú členovia rímskej skupiny Five Quartet Trio Alessandro de Luca, Christian Fondelli, a Giulio F. Venturini. 

VSTUPENKY na Opening show Cirkul´art 2012 v predaji TU!

19.5.2012 - 13:00 hod.
Che Cirque - Jump! Argentína

Che Cirque je dieťatom Juana Manuela Cersosíma, bývalého šampióna Argentíny v BMX, ktorému učaroval nový cirkus a práca s publikom. Vychutnajte si jeho vtipnú bicyklovú akrobaciu a situačný humor. Jump! To je súčasná klauniáda plná cirkusových emócií a dokonalej improvizácie v predstavení, ktoré získalo hlavnú cenu obecenstva na Festivale Buitenkans de Nijverdal v Holandsku. Videli ste už najmenší funkčný bicykel na svete? Nie? Tak si nenechajte ujsť príbeh roztopašného chlapíka snívajúceho o živote superhrdinu a zažijete divoký juhoamerický temperament.

VSTUPENKY na Che Cirque - Jump! Argentína v predaji TU!

19.5.2012 - 16:00 hod.
Mr. Toons – Best of Baloon, Dánsko

Legendárny dánsky zabávač Palle Bay Henriksen alias Mr Toons  prichádza z Kodane na Bratislavský Cirkul´art s originálnou cirkusovou šou pre celú rodinu. Akrobatické kúsky, jazda na najvyššej jednokolke v Európe, žonglovanie, rozličné triky či drobné interaktívne schválnosti s publikom zaručene pobavia malých i veľkých. Vrcholom jeho vystúpenia je slávne číslo s obrovským megabalónom s ktorým precestoval snáď celý svet. Pozor, pozor !  Bláznivý pán Toons prichádza.

VSTUPENKY na Mr. Toons – Best of Baloon v predaji TU!

19.5.2012 - 18:30 hod.
Noa a Uri Weiss : Cirque No Problem, Izrael

Groteskné duo Noa a Uri vystupuje spoločne od roku 1995. Vytvárajú  svojský teatrálny štýl kombinujúci estetiku tradičného cirkusu s nádychom súčastnosti a sebairónie. Strhujúce predstavenie Cirque No Problem nemá najmenší problém s dvojitou trapézou, hrazdou či chodením po lane.  Ich zábavné, ale zároveň náročné prevedenie disciplín hand to hand a komplikované žonglovanie sú nevšedným diváckym zážitkom. Užite si  atmosféru fyzického cirkusového divadla s veľkou porciou nadhľadu a  humoru.

VSTUPENKY na Noa a Uri Weiss : Cirque No Problem v predaji TU!

19.5.2012 - 20:30 hod.
Cirque én Derouté - Circus Route  : HOTEL (USA + Francúzsko)

Cirkusové trio Laurie Roger, Jonah Katz a Faeble Kievman prichádzajú do Bratislavy priamo z Melbourne Comedy Festival, kde v apríli absolvovali niekoľko divácky úspešných predstavení na svetoznámom austrálskom festivale komédie.  Toto veselé americko – francúzske zoskupenie spája radosť zo života, láska k akrobacii ale hlavne  túžba rozosmievať ľudí v rôznych častiach sveta. Môžete sa tešiť na malý hotelový akrobatický príbeh v ktorom sa tancuje, stepuje, žongluje, manipuluje s veľkým kvetináčom a balansuje s bambusovým stromom. Čaká Vás hotel kde sa nikdy nespí.

VSTUPENKY na Cirque én Derouté - Circus Route : HOTEL v predaji TU!

20.5.2012 - 11:00 hod.
KGB Clowns : Kings of Great Burlesque (Rusko)

Dvaja ruskí komedianti, Eddy a Sergej, hrajú predstavenia pre deti i dospelých už takmer 20 rokov. Obaja sú absolventami prestížnej kyjevskej a petrohradskej divadelnej akadémie. Predstavenie KGB - Kings of Great Burlesque (Králi skvelej burlesky) sa nesie v znamení modernej pantomímy s viditeľnou stopou starej dobrej ruskej školy klauniády. Nebudú v nej chýbať ani drobné prekvapenia, ktoré  sú vždy ušité na mieru pre publikum v krajine ich vystúpenia. Môžete sa tešiť na vtipné scénky plné čierneho humoru, veľkého výsmechu a malých naschválov. Pôsobia veľmi roztomilo a jemnosťou pohybu pripomínajú skôr kreslené postavičky ako ozajstných ľudí.  Nepovedia ani slovo a predsa budete svedkami  nezvyčajne komickej výrečnosti !

VSTUPENKY na KGB Clowns : Kings of Great Burlesque v predaji TU!

20.5.2012 15:30
Collectif and then : Lost Post (Švajčiarsko – Veľká Británia)

Medzinárodné zoskupenie Collectif and then žije v spleti povrazov a nápadov, niekde na hranici cirkusu, divadla a tanca. Francesca Hyde and Lucie N’Duhirahe sa rozhodli počas štúdia na prestížnej anglickej škole Circus Space vytvoriť moderný cirkusový súbor hovoriaci hybridným divadelným jazykom. A zatial sa im nesmierne darí. Mladé akrobatky majú za sebou spolupráce s prestížnymi divadlami ako je Royal Opera House v Covent Garden či Roundhouse. Predstavenie Lost Post je inšpirované poviedkou Jonathana Safrana Foera o fiktívnej časti New Yorku, ktorý sa rozhodne proti vôli svojich obyvateľov otrhnúť od zvyšku mesta i od americkej pevniny. Postupne pláva v ústrety oceánu. Podivné i nádherné, tak trochu lynchovské postavy, sa priebežne vynárajú zo zákutí zvláštneho ostrova. Choreograficky dielo vychádza z pozemnej i vzdušnej akrobacie, pohybového divadla, urbánneho i moderného tanca. Predstavenie Lost Post vzniklo pre významný londýnsky festival CircusFest a premiéru malo koncom marca 2012. Diváci Festivalu Cirkul'art ho uvidia v exkluzívnej stredoeurópskej premiére.

VSTUPENKY na Collectif and then : Lost Post v predaji TU!

20.5.2012 20:30
Cirque Bang Bang : Post (Francúzsko)

Francúzsky súbor Cirque Bang Bang  predstavuje svetovú žonglérsku extratriedu. Tragická a komická tvorba je plná hravosti, tanca a zvláštnej éterickej divadelnosti. Ich abstraktné vízie tvorby sa vracajú k témam života a medziľudských vzťahov. Multidisciplinárne predstavenia a jednotlivé cirkusovo – divadelné žánre sa prelínajú v harmonický celok s typickou francúzskou poetikou. Elsa Guérin a Martin Pallise spolu tvoria už 10 rokov. V ich aktuálnom predstavení Post ponúkajú poetický pohľad na vzťah muža a ženy pretkaný melancholickou závislosťou, obsesiou a nutkavým stavom jedného k druhého. Priestor prázdnoty v minimalistickom prevedení scény je vyplnený fatálnym putom dvoch ľudských bytostí uprostred vesmíru bežných i zložitých závislostí. Krásna humánna poetická dráma súčasného cirkusu bola nedávno odprezentovaná na Festivale Janvier Les étoiles v La Seyne sur Mer. Na vzniku tohoto predstavenia (2011) sa podieľalo aj francúzske ministerstvo kultúry. Veľkolepé žonglérske kúsky v hypnotickej choreografii budú vyvrcholením nášho festivalu.

VSTUPENKY na Cirque Bang Bang : Post v predaji TU!
 

Top